محل تبلیغات شما

فست فود و چروک شدن مغز

خوردن فست فود می تواند تاثیرات ماندگاری بر سلامتی مغز انسان بر جای بگذارد ، به حدی که برخی محققان بر این باورند که تخریب مغز بر اثر استفاده از رژیم غذایی فست فود و کم تحرکی می تواند در زمانی که انسان به سن میانسالی میرسد ، برگشت ناپذیر گردد . مطالعات صورت گرفته نشان میدهد که امروزه مردم حدود 650 کیلوکالری در روز بیشتر از 50 سال قبل مصرف می کنند که این معادل یک وعده فست فود شامل یک همبرگر ، سیب زمینی سرخ کرده و نوشابه است . چاقی ، کم تحرکی و رژیم غذایی ضعیف در فرایندهای تخریب کننده سیستم عصبی مشارکت دارند و از عوامل اصلی خطرساز منتهی به دیابت نوع 2 بشمار می آیند . اغلب گلوکز بالای خون به وضعیت سوخت وساز معیوب گلوکز پیشرفت کرده و در نهایت به دیابت نوع 2 منجر می گردد . سوخت و ساز معیوب گلوکز با تخریب شبکه عصبی همراه است که اختلالات شناختی و ذهنی را در پی دارد . بعلاوه این عوامل در سنین بالا شروع نمی شوند ، بلکه خیلی زودتر آغاز می گردند و بهمین دلیل است که پیروی از یک سبک زندگی سالم در سن جوانی می تواند جلوی کاهش قدرت تفکر در سنین بالاتر را بگیرد .

غذاهای با فراوری بالا منجر به مقاومت بدن در برابر انسولین و تخریب شبکه عصبی می شوند

تحقیقات صورت گرفته بیانگر آن است که بیماریهایی که بطور سیستمی با مقاومت بدن نسبت به انسولین همراه بوده و با چاقی و دیابت نوع 2 مرتبط هستند ، تخریب سیستم عصبی را تسریع می کنند . بیماری هایی که ریشه در مقاومت بدن نسبت به انسولین دارند از قبیل آایمر ، چاقی ، دیابت نوع 2 ، کبد چرب غیر الکلی و سندروم متابولیسمی امروزه در جوامع پیشرفته شیوع دارند . تحقیقاتی که طی یک دهه گذشته بعمل آمده بوضوح نشان میدهد که مقاومت بدن نسبت به انسولین می تواند به هر بافت یا عضو بدن آسیب برساند . تبعات این موضوع شامل سوخت وساز معیوب انرژی ، افزایش التهاب و تنش اکسید کننده و مستعد شدن جهت تخریب سلولی و نهایتا مرگ می باشد .

رژیم غذایی ضعیف می تواند مغز انسان را چروکیده کند

آمارها نشان میدهد که حدود 30% از جمعیت دنیا اضافه وزن دارند یا چاق هستند که این آمار در مناطق توسعه یافته نظیر کشورهای اروپایی و آمریکا حتی بالاتر بوده و به 50% تا 60% میرسد . تحقیقات گسترده ای که صورت گرفته نشان میدهد که بالا بودن گلوکز خون در حالت ناشتا که تداوم داشته باشد ، چروک شدن مغز ، کاهش مستمر قوای فکری در حوزه های گوناگون شناختی و تشدید زوال عقل و در نهایت مرگ زودرس را موجب خواهد شد . همچنین واضح است که عوامل اصلی ریسک دیابت نوع 2 بطور عمده ای در بروز شرایط فوق دخیل هستند و دیابت نوع 2 ، سلامتی مغز را با بالاترین خطر مواجه می سازد . دیابت و بالا بودن سطح ناشتای گلوکز خون با کاهش حجم کلی مغز در ارتباط هستند . تحقیقاتی که در این زمینه بعمل آمده نشان میدهد که چاقی می تواند منجر به تغییراتی در ساختار مغز گردیده و چروکیدگی نواحی خاصی از مغز را در پی داشته باشد . در بین مردان ، بالا بودن درصد چربی کل بدن با کاهش حجم ماده خاکستری مغز مرتبط است ( % 5/5 درصد چربی کلی بالاتر منجر به 162/3 میلیمتر مکعب کاهش در حجم ماده خاکستری مغز میشود ) . ماده خاکستری ، لایه بیرونی مغز است که درکارکردهای سطح بالای مغز نظیر حل مسئله ، فراگیری زبان ، حافظه ، شخصیت سازی ، طراحی و قضاوت کردن دخیل است . همچنین نشان داده شده که افزایش درصد چربی کلی بدن در مردان و ن ، کاهش حجم ناحیه ای از مغز ( globus pallidus ) را بدنبال دارد که در پشتیبانی از مجموعه ای از عملکردها شامل انگیزش ، تفکر و فرمان دادن نقش دارد . در ضمن چاقی با تغییراتی در ریز ساختار ماده سفید مغز همراه است که ممکن است با عملکرد تفکر در ارتباط باشد . برخی تحقیقات بیانگر آن است که وجود چربی اضافی در پیرامون شکم ممکن است بر سلامتی مغز اثر گذاشته و حتی منتهی به کاهش نگران کننده ای در حجم مغز گردد . بعلاوه آنهایی که مقادیر بیشتری از میان وعده های غذایی ، دسر ، فست فود و انواع شیرینی مصرف می کنند ، احتمال بیشتری دارد که به اعتیاد غذایی گرفتار شوند . بخصوص در بین آنهایی که فست فود مصرف می کنند ، احتمال اعتیاد غذایی برای کسانی که پنج وعده یا بیشتر همبرگر ، سیب زمینی سرخ کرده و پیتزا در هفته مصرف می کنند ، از بقیه بیشتر است . در دراز مدت ، مصرف مکرر فست فود علاوه بر مضر بودن برای سلامت مغز ، منجر به مشکلاتی شامل موارد زیر می گردد :

  • اضافه وزن و افزایش چربی در ناحیه شکم
  • بر هم خوردن تعادل انسولین و گلوکز
  • بی نظمی در لیپید و لیپو پروتئین
  • بروز التهاب سیستمی و تنش اکسید کننده
  • افزایش خطر ابتلا به دیابت رشدی ، سندروم متابولیسمی و بیماری های قلبی عروقی

چه نوع رژیم غذایی برای سلامتی مغز مفیدتر است ؟

درست همانطور که فست فودهای فراوری شده می توانند به مغز آسیب بزنند ، غذاهای کامل سرشار از مواد مغذی میتوانند از مغز حفاظت کنند . یک رژیم غذایی با کیفیت خوب ، نتایج بهتری در ارتباط با بهداشت روانی بدنبال دارد ، حال آنکه افزایش مصرف غذاهای فراوری شده به افزایش ریسک اضطراب و افسردگی منجر می شود . کاهش مصرف غذاهای فراوری شده و حذف قند اضافی از وعده های غذایی ، عاملی اساسی در بهداشت روانی است . علاوه بر این ، انتخاب یک رژیم غذایی کتوژنیک ( مصرف بیشترین میزان کالری از چربی های خوب ، مصرف پروتئین به مقدار متوسط و کربوهیدرات به میزان خیلی کم ) برای حفاظت از سلامتی مغز توصیه می گردد . زمانی که بدن چربی را به عنوان سوخت اولیه خود می سوزاند ، کتون ها تولید می شوند که نه تنها با راندمان خیلی بالایی سوزانده می شوند و غذای فوق العاده ای برای مغز بشمار می روند ، بلکه با آسیب کمتری از رادیکالهای آزاد همراه هستند . البته برای کسب نتایج بهتر توصیه می شود که رژیم تغذیه ای کتوژنیک با روزه داری متناوب ( شبیه آنچه که در ماه رمضان انجام می شود ) تلفیق گردد که نشان داده شده برای اغلب آدمها مثمر ثمر بوده و بهبود چشمگیری در سلامتی آنها را در بر دارد . بعلاوه مواد مغذی و غذاهای خاصی همچون چربی های امگا 3 با منشا حیوانی ، زرده تخم مرغ محلی و ارگانیک ، روغن نارگیل و ذغال اخته جزو بهترین غذاهای تقویت کننده مغز می باشند . نشان داده شده است که کسانی که با اختلال در قوای ذهنی مواجه هستند و رژیم غذایی خود را بهبود بخشیده و سه بار در هفته به ورزش پرداخته اند ، قادر گردیده اند تا تنها طی شش ماه عملکرد مغز خود را بهبود دهند . بنابراین علیرغم هر رژیم غذایی که تا حالا داشته اید ، اکنون لحظه ای بزرگ در زندگی شماست تا بهتر خوردن را شروع کرده و فعالیت بدنی خود را افزایش دهید و قطعا مغز شما از این بابت از شما تشکر خواهد کرد !

شیر خام یا شیر پاستوریزه ، کدامیک سالم ترند ؟

خطرناک ترین داروی بالای پیشخوان آشپزخانه

مضرات چای کیسه ای ( teabag )

، ,مغز ,غذایی ,رژیم ,فست ,مصرف ,رژیم غذایی ,فست فود ,است که ,نوع 2 ,می تواند ,مصرف غذاهای فراوری

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها